Bussen

Ons wagenpark bestaat uit touringcars, rolstoelbussen en een dubbeldekker. Alle touringcars van Van Rooyen’s Tours voldoen aan moderne veiligheidseisen en beschikken over veiligheidsgordels, airco, cd-speler en in sommige gevallen een koffiebar, media-player, koelkast, rolstoellift en/of toilet. Het gebruik van deze voorzieningen is altijd op aanvraag. Als u aangeeft graag gebruik te maken van één van deze voorzieningen, dan zal dat specifiek op uw orderbevestiging vermeld staan. Wij behouden ons het recht om een touringcar bij een collegabedrijf in te huren.

Zitplaatsen

U reserveert bij ons busvervoer geschikt voor een x-aantal personen. Op het moment van reserveren kunnen wij u geen exacte bus indeling geven. U kunt de indeling vanaf de vrijdag voorafgaand aan uw rit bij ons opvragen. Die indeling is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer in de bus veiligheidsgordels zijn gemonteerd, dan is de passagier verplicht deze te gebruiken. De draagplicht geldt ook voor kinderen. Wij hanteren als regel: maximaal 1 persoon per zitplaats. Dat geldt ook voor het vervoer van kinderen en peuters.

Brengen en halen

Indien niet anders vermeld, is de busrit berekend op basis van brengen en halen. Is het toch de bedoeling dat de bus de hele rit tot uw beschikking blijft? Laat het ons dan weten.

Catering

Het is toegestaan niet-alcoholische dranken en snacks mee te nemen. Het meenemen van eigen alcoholische dranken is in enkele gevallen toegestaan. Dit kan echter alleen in overleg en zal specifiek op uw orderbevestiging vermeld staan. In beide gevallen geldt dat drankjes alleen in pakjes of blikjes mee mogen (glaswerk is niet toegestaan). Indien gewenst kunnen wij op aanvraag een touringcar met koffiebar en/of koelkast inzetten. Dit betekent dat er koffie/thee, frisdrank en/of bier en wijn in de touringcar aanwezig is. Desgewenst kunnen wij ook andere versnaperingen verzorgen. Verdere uitleg over het afnemen van drankpakketten en/of lunchpakketten kunt u vinden op onze website.

Brandstofprijzen

De prijs is gebaseerd op de huidige brandstofprijzen. Bij extreme brandstofprijsstijgingen behouden wij ons het recht voor hiervoor een toeslag te rekenen.

Wijzingen BTW

De prijs is gebaseerd op het lage btw-tarief van 6%. Indien de landelijke politiek besluit de btw aan te passen, zullen we hier aan moeten voldoen en behouden wij het recht voor de aangeboden prijzen evenredig aan te passen.

Prijzen

Al onze prijzen zijn inclusief binnen- en buitenlandse belastingen. De prijzen zijn exclusief parkeer-, pont- en tolgelden, milieuheffingen, kilometers op locatie en verzorgingskosten (eten, drinken en een (dag)verblijf en/of overnachting in een hotel) van de chauffeur. Deze kosten worden achteraf in rekening gebracht, tenzij anders vermeld of wanneer u zelf op locatie deze kosten betaalt.

Meerdaagse reizen

Bij meerdaagse reizen dient u zorg te dragen voor de overnachting(en) van de chauffeur op basis van een éénpersoonshotelkamer met douche en toilet, tenzij dit anders vermeld staat. Ook is het belangrijk, bij het regelen van een overnachtingplaats, rekening te houden met een parkeerplaats die geschikt is voor een touringcar.

Grensoverschrijdend vervoer

Bij grensoverschrijdend vervoer dient het juiste programma zo spoedig mogelijk bij ons bekend te zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat uiterlijk zeven werkdagen voor aanvang van de reis een passagierslijst bij ons aanwezig is. Alle bagage dient te beschikken over een label met daarop de persoonlijke gegevens van de rechtmatige eigenaar. Passagiers dienen te beschikken over een geldig paspoort en de benodigde verzekeringen.

Schoonmaakkosten

Vanzelfsprekend wordt de touringcar tijdens het gebruik vuil. Indien de touringcar echter extreem wordt vervuild, dan zijn wij genoodzaakt achteraf schoonmaakkosten á € 50,00 per uur in rekening te brengen. Voor overgeven in de bus brengen we €50,00 per vervuilde plek extra in rekening.

Wijzigingen

Het juiste aantal personen en het definitieve programma, dienen uiterlijk zeven werkdagen voor vertrek bij ons bekend te zijn. Eventuele wijzigingen in het aantal personen, data, route, vertrek- en/of aankomsttijden kunnen prijsaanpassingen tot gevolg hebben. Wijzigingen zijn alleen mogelijk in overleg en mits haalbaar binnen het geldende Arbeidstijdenbesluit Vervoer. Indien bij uitvoering van de opdracht blijkt dat er sprake is van een langere ritduur en/of een andere route dan vooraf is besproken, dan brengen wij meerkosten in rekening. Dit behoudens situaties die te wijten zijn aan overmacht.

Annulering

Het is mogelijk een annuleringsclausule af te sluiten. Het tarief bedraagt 5% van de ritprijs. De annuleringsclausule is alleen geldig mits deze op de orderbevestiging vermeld staat. Vraag ons naar de voorwaarden van de annuleringsclausule. Indien er geen annuleringsclausule wordt afgesloten, hanteren wij de annuleringsvoorwaarden zoals deze vermeld staan in artikel 5 van de Algemene vervoer- en Reisvoorwaarden van KNV Busvervoer.

Verzekeringen

Gedurende het vervoer in onze bus, bent u verzekerd via onze inzittendenverzekering. Zodra u onze bus verlaat, stopt deze verzekering. Als u op de bestemming ook verzekerd wilt zijn, dan dient u hiervoor zelf een (reis)verzekering af te sluiten.

Betalingscondities

Na uitvoering van de opdracht ontvangt u per e-mail de factuur. Tenzij anders vermeld, verzoeken wij u deze binnen veertien dagen na factuurdatum te betalen. Van Rooyen’s Tours behoudt zich het recht voor een aanbetaling te verlangen alvorens de rit plaatsvindt.

Verloren voorwerpen

Indien u tijdens het busvervoer een voorwerp verloren bent, kunt u een e-mail (met ritdatum en omschrijving) sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens kantooruren bellen naar 0348 - 412 464.

Noodgevallen

Mocht er buiten kantooruren een noodgeval zijn, dan is Van Rooyen’s Tours te bereiken op het noodnummer: 06-54650850.

Let wel, dit nummer is uitsluitend te gebruiken bij echte noodgevallen. Voor verloren voorwerpen kunt u tijdens kantooruren bellen op ons reguliere telefoonnummer (0348 – 412 464).

Algemene voorwaarden

Op al onze diensten zijn de Algemene Vervoer- en Reisvoorwaarden van KNV Busvervoer van toepassing, gedeponeerd bij de rechtbank te ’s-Gravenhage onder nummer 18/2017.  Deze zijn te vinden op de website. Op verzoek kunnen wij u een exemplaar toesturen.